eu sunt la prima tentativa cu vietnamezii......... ce sa zic.......unii spun ca se merita, altii ca nu se merita.... acum o sa vad in legatura cu pesta, vom vedea ce se urmareste de fapt
si eu zic ca sunt foarte grasi si au putina carne pe carcasa, dar de gustoasa este gustoasa, mult mai buni ca cei normali. si mai au un avantaj , nu put. cred ca daca ar avea mult spatiu si tinuti asa ca turma sa mai tai cate unul din cand in cand s ar merita
sincer este prima data cand am porci din aceasta rasa si este un experiment
sa vad cum va fi la final, cand trag linie
totusi daca este mai bun calitativ, eu cred ca se merita sa cresti.....chiar daca atunci cand tragi linie poate o sa fie mai scumpa cresterea lor, ca a celorlalte rase de porci
inteleg
din cate am gasit eu si intrebat pe ici pe colo, ei sa cresc mai mult cu verdeata, si daca predomina verdeata si fanurile in detrimentul cerealelor, nu au asa de multa grasime.......... ce parere aveti?
dar din cate am observat eu mai ales acum iarna trebuie sa le suplimentez ratia cu cereale......
Hmmm, ai sa te lasi repede de ei, nu renteaza, inafara ca sunt niste scumpei care se ataseaza de stapan ca niste catelusi alt avantaj nu ai . Carnita e buna doar pe gratar cat e calda sau in carnaciori, de slanina nu ai sa duci lipsa, la mine hraniti doar cu verdeata si tarte de grau au facut grasime de o palma !
De exemlu la 42 kg in viu, 32 a cantarit in carcasa, 18 kg fara slanina si 11 kg fara oase. In aceiasi perioada de timp cu aceiasi varsta si fix aceiasi cantitate de mancare am crescut un porc romanesc, care a avut 70 kg in viu,56 in carcasa si de 100 de ori mai gustos si mai fraged !
La vietnamez soricul e piele de bocanc fara gust !
Cand i-am vandut eu eram bucuros ca am scapat de ei iar noul propietar fericit ca a facut o afacere buna dand un pret bun pe ei !
mersi de informatii
acum, dupa cum am vazut parerile sunt cam impartite, o sa vad cum va fi
la noi acest lucru este mai mult un moft sa zic asa..........dar clar ca suntem curiosi si cum o sa fie carnea, slanina si altele........
oricum daca nu vom fi multumiti o sa renuntam la anul sa nu mai crestem
aaaa
treaba asta cu, comparatia intre aceste rase stiu ca este mult in favoarea porcului nostru, normal, sa zic asa...............dar din cate am inteles acesta vietnamez ar fi mai sanatos.......
nu stiu, inca nu am consumat nimic de la aceasta rasa de porci.....
o sa vad cum va fi
Chiar sunt curios daca o sa va placa eu am comparat gustul cu cel al unui purcel autohton de 20-25 kg, sau de lapte cum le mai zice, parca ai manca un miel de 2 kg plin de spuma !
Acuma na, fie care cu gusturile lui, oricum sunt foarte iubareti cu stapanii parca ar fi catei de casa !
pai sincer acum, mie nu imi place gustul celui autohton asa de mic......
am mancat de vreo cateva ori la cuptor, facut de altcineva
acum nu stiu, poate nu era bine facut, poate nu era bine condimentat.......cine stie
vietnamez dupa cum, am mai spus nu am mancat......sunt si eu foarte curios
o sa tinem legatura
sanatate si numai bine
dar daca sunt asa de afectuosi dupa cum spuneti poate ca o sa imi interzica sotia sa-i tai...........pentru ca ea vrut tocmai pentru acest lucru sa luam
toate cele bune
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.